energyeficient

Η Western Digital ετοιμάζει την εφαρμογή νέας τεχνολογίας αποθήκευσης

Η Western Digital διαφημίζει την τεχνολογία MAMR (Microwave-Assisted Magnetic Recording) για πάνω από δύο χρόνια και σκοπεύει να προχωρήσει σε τεχνολογίες με ενεργειακή υποβοήθηση για τους δίσκους με υψηλότερες χωρητικότητες για τα data centers.

Παρ' όλα αυτά, για τους δίσκους 18ΤΒ και 20ΤΒ που πρόκειται να κυκλοφορήσουν η WD χρησιμοποιεί την τεχνολογία EAMR (Energy Assisted Magnetic Recording) και όχι την MAMR, λόγω της απόφασης να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη τεχνολογία την κατάλληλη στιγμή. Η WD προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει τόσο την τεχνολογία MAMR όσο και την HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) στα μελλοντικά της drives, όταν αυτό γίνει τεχνικά εφικτό. Προς το παρόν, τα drives με τεχνολογία EAMR επιτρέπουν υψηλότερες χωρητικότητες και πυκνότητες ανά μονάδα επιφάνειας.

Για το πιο μακρινό μέλλον η WD σκοπεύει να κάνει χρήση της τεχνολογίας MAMR που επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερες χωρητικότητες, ενώ τόσο η WD όσο και η Seagate παραδέχονται ότι η HAMR επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων με μεγαλύτερη πυκνότητα. Η WD έχει επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τις διάφορες τεχνολογίες EAMR που επιτρέπουν την αύξηση των χωρητικοτήτων αποθήκευσης, χωρίς να απαιτείται η ολική αντικατάσταση των κεφαλών και των πλατό, κάτι που χρειάζεται να γίνει στις υλοποιήσεις της MAMR τεχνολογίας.

Η χρήση της EAMR οδήγησε στη διαφοροποίηση του roadmap της WD, αλλά δεν άλλαξε τη φιλοσοφία της εταιρείας, καθώς τα drivers μεγάλων χωρητικοτήτων θα χρειαστούν σίγουρα κάποια τεχνολογία ενεργειακής υποβοήθησης. Προς το παρόν η WD προγραμματίζει την κυκλοφορία drivers 24ΤΒ και 30ΤΒ με τεχνολογία MAMR.

About Freegr network

Από το Blogger.