freegr

Οι πρώτες custom Radeon RX 5500 XT

Βασιζόμενη στη βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση που προσφέρουν τα 7nm της TSMC η AMD λανσάρει μια midrange πρόταση με την RDNA αρχιτεκτονική στην αγορά με επιδόσεις καλύτερες από την GTX 1650 της NVIDIA την οποία και ανταγωνίζεται. Η Radeon RX 5500 XT προορίζεται για 1080p gaming και όπως δηλώνει η AMD τα specs της τη κάνουν ιδανική για όσους θέλουν να ασχοληθούν και με το eSports gaming σε τίτλους όπως MOBA αλλά και competitive FPS παιχνίδια σαν και το Counter Strike: Global Offensive. Μιας και αποτελεί αρκετά σημαντικό spec, η εν λόγω GPU θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με 4GB αλλά και με 8GB GDDR6 video μνήμη χρονισμένη στα 14Gbps που είναι το standard των τελευταίων μηνών, αρκετή για να παρουσιάσει αισθητή διαφορά κατά το gaming σε πλήθος τίτλων ακόμα και στην Full HD ανάλυση, όπως δείχνουν οι μετρήσεις της AMD.
Σε σχέση με την προηγούμενη midrange πρόταση που έφερε στην αγορά η AMD, την Radeon RX 480 του 2016, η RX 5500 XT προσφέρει 12% υψηλότερες επιδόσεις και απαιτεί την ίδια στιγμή 30% λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, πράγματα που προκύπτουν τόσο από τη νέα, πιο αποδοτική σχεδίαση του πυρήνα (RDNA) όσο και από τη σμίκρυνση στα 7nm FinFET με τη βοήθεια της TSMC. Το μέγεθος του die από την άλλη είναι μικρότερο από την RX 480, όμως αξίζει να πούμε ότι η RX 5500 XT έχει και λιγότερους shaders σε σχέση με την RX 480 - και η τελευταία έχει όσους και η RX 5700 XT σήμερα. Η συνολική κατανάλωση της GPU βρίσκεται στα 130W στο reference μοντέλο, σημαντικά χαμηλότερα απ' ότι η midrange κάρτα που πρακτικά αντικαθιστά στο lineup για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια κυκλοφορίας.
Η GPU για να υποστηρίξει τον eSports στόχο της συνοδεύεται μαζί με νέους drivers από την AMD, τους Adrenalin 2020 Edition οι οποίοι αποτελούν μεγάλο βήμα προόδου της AMD στο κομμάτι των drivers εδώ και πολύ καιρό. Μαζί βλέπουμε και την ανανεωμένη εφαρμογή Radeon Settings μαζί με νέο installer που μας προειδοποιεί για τυχόν νέες εκδόσεις λίγο πριν την εγκατάστασή του ενώ στη πρώτη εκκίνηση μας ζητάει να αναφέρουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το PC μας φτιάχνοντας έτσι μερικά settings αυτόματα. Έτσι με τη κυκλοφορία της συγκεκριμένης GPU η AMD έχει μοντέλα για τις δύο σημαντικότερες αναλύσεις της αγοράς, την Full HD αλλά και την Quad HD και η RX 5500 XT θα έρθει από τη πρώτη στιγμή και σε custom εκδόσεις από πολλούς συνεργάτες της εταιρίας με τιμές από 169€ για την έκδοση των 4GB και τα 199€ για την έκδοση των 8GB. Όσο περιμένετε τα πρώτα καταστήματα να δημοσιεύσουν διαθεσιμότητα μπορείτε να δείτε τις πρώτες custom υλοποιήσεις και να διαβάσετε το review μας, με τη Sapphire Radeon RX 5500 XT Pulse 8GB στο προσκήνιο.
MSI Radeon RX 5500 XT Gaming X 8G
PowerColor Radeon RX 5500 XT 8GB Red Dragon
Sapphire Nitro Radeon RX 5500 XT 8GB

About Freegr network

Από το Blogger.