freegr

H Microsoft με εφαρμογές 64 bit σε συσκευές με ARM chip

Είναι κοινό μυστικό ότι η Microsoft ήθελε διακαώς να βρει τρόπο να προωθήσει τη λειτουργία εφαρμογών στα 64 bit σε συσκευές που είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστή ARM.
Όλα δείχνουν ότι η Microsoft βρήκε τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνει αυτό, θέτοντας ένα νέο ορόσημο για τα Windows σε συσκευές όπως είναι το Surface Pro X, μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες συσκευές που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό. Η τεχνολογική επιθεώρηση Neowin ισχυρίζεται ότι έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή τα σχέδια της Microsoft για να καταφέρει να βάλει εφαρμογές 64 bit σε συσκευές με ARM chip.
Οι σχετικές φήμες θεωρούν ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να γίνει αυτό πραγματικότητα, με τα περισσότερα στοιχεία να συνηγορούν ως προς το ότι η εν λόγω δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2021, με την παρουσίαση των Windows 10 21H1, όπως θα ονομάζεται η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη ως δωρεάν update, κατά την προσφιλή τακτική της εταιρείας με όλες τις εκδόσεις των Windows 10.


Οι εφαρμογές στα 64 Bit θα τρέχουν με κάποιο emulator, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ARM chips μπορούν ήδη να υποστηρίζουν τις 64bit-ες εφαρμογές εκείνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό. Οι εφαρμογές, όμως, αυτές είναι περιορισμένες σε αριθμό, επομένως αποτελούσε κρίσιμο στοιχείο το να είναι εφικτή η υποστήριξη μεγαλύτερου πλήθους εφαρμογών στα 64 bit.

To Microsoft Surface Pro είναι μία από τις συσκευές της εταιρείας που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και αποτελεί σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι θα μπορεί σε μερικούς μήνες από σήμερα να υποστηρίζει πλήρως τη λειτουργία εφαρμογών 64 bit. Σε γενικές γραμμές, η πρωτοβουλία αυτή της Microsoft εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει εξελίξεις για τον mobile κόσμο που βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM.

About Freegr network

Από το Blogger.