cpu

Η Samsung ξεκινά σειρά επεξεργαστών για λογαριασμό της Intel

Οι παραγγελίες της Intel, αποτελούν μία σημαντική νίκη για την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία αφού θα ενισχύσει σημαντικά την επιχείρηση κατασκευής ημιαγωγών που διατηρεί. Τα εργοστάσια της Intel, όπως άλλωστε έκανε γνωστό τελευταία, αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για επεξεργαστές υπολογιστών. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, φαίνεται να αναγκάστηκε να στραφεί στους άλλους δύο κυρίαρχους παίκτες στον χώρο της κατασκευής ημιαγωγών, στην Ταϊβανέζικη TSMC και στην Νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics ώστε να μοιραστούν τον φόρτο της παραγωγής σύμφωνα με πηγές από την βιομηχανία. 
 Η Intel έχει στο παρελθόν αναθέσει σε τρίτους την κατασκευή διάφορων εξαρτημάτων και δευτερευούσης σημασίας chips ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που στρέφεται σε άλλες εταιρείες για την κατασκευή επεξεργαστών της. Την περασμένη εβδομάδα, μέσω μίας επιστολής που απευθυνόταν στους συνεργάτες της Intel, η Michelle Johnston Holthaus, Michelle Johnston Holthaus, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών της Intel έκανε γνωστό ότι η εταιρεία πασχίζει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς και να βρει την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. 
Επιπλέον είπε ότι οι επενδύσεις σε κεφάλαια της Intel έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ για να αυξήσει την παραγωγή επεξεργαστών 14nm κατά διψήφιο ποσοστό (ενδεχομένως επειδή προχώρησε σε παραγγελίες σε τρίτους κατασκευαστές) στο δεύτερο μισό χρονιάς, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο ενώ παράλληλα προσπαθεί να αυξήσει και την παραγωγή επεξεργαστών που κατασκευάζονται με μέθοδο 10nm. Σύμφωνα με πηγές από την βιομηχανία, η Samsung Electronics θα είναι η μεγάλη κερδισμένη από την συμφωνία της με την Intel, καθώς τα εργοστάσια της TSMC έχουν πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, αν λάβουμε υπόψη ότι καλύπτει τις ανάγκες της AMD, της μεγάλης αντιπάλου της Intel, της Nvidia, της Apple και της Huawei μεταξύ άλλων. Η Samsung ενδέχεται να κατασκευάσει τόσο επεξεργαστές της Intel για notebooks όσο και για desktop υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων των σειρών «S», «Η», «U» και «Y».
 «Η Samsung αναμένεται να επωφεληθεί του ιδιαίτερα φορτωμένου προγράμματος παραγωγής της TSMC» δήλωσε ο Kim Yang-jae, αναλυτής της KTB Investment & Securities. «Περισσότερες παραγγελίες για την κατασκευή chips θα προέλθουν από την Intel και την Qualcomm από το νέο έτος» συμπλήρωσε. TechPowerUp Pulse News, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.