freegr

Intel Core i5 με HyperThreading σε βάση δεδομένων

Στη βάση του 3DMark εμφανίστηκε το CPU της Intel και πρόκειται για ένα ακυκλοφόρητο part της Comet Lake S σειράς από την Intel.
Ο λόγος για τον 'Core i5 10600', ένας επεξεργαστής του οποίου η ονομασία είναι ακόμη άγνωστη εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων του 3DMark όμως το σημαντικότερο feature του είναι η ύπαρξη HyperThreading που διπλασιάζει τους λογικούς πυρήνες εντός του λειτουργικού συστήματος στους 12. Ακόμη και σήμερα, το HyperThreading είναι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει μόνο στα Core i7 και στα Core i9 ενώ στη περίπτωση των i7 βλέπουμε και μερικές εξαιρέσεις όπως υπό τη μορφή του i7 9700K που ενσωματώνει 'μόνο' 8 πυρήνες χωρίς διπλασιασμό των threads στο λειτουργικό σύστημα.
Το listing αυτού του CPU δείχνει πως η Intel ίσως εξερευνά τη πιθανότητα ενσωμάτωσης HyperThreading στη πιο προσιτή οικογένεια των εξαπύρηνων επεξεργαστών και δεν έχουμε σίγουρα δει κάτι αντίστοιχο στο πρόσφατο παρελθόν, παρά μόνο υπό τη μορφή ενός i7 μοντέλου, του 8700K. Η οικογένεια επεξεργαστών θα συνοδεύεται επίσης από νέο socket κάτι που έγινε γνωστό μόλις πρόσφατα καθώς και από το Z490 chipset. Το LGA 1200 όπως θα ονομάζεται το socket θα είναι η κινητήριος δύναμη και του επερχόμενου 10-πύρηνου επεξεργαστή που ετοιμάζει η εταιρία για τη mainstream αγορά ενώ ο i5 για τον οποίο γίνεται λόγος θα έχει μέγιστες συχνότητες 4.6GHz και L3 cache στα 12MB.
Τέλος, η πηγή αναφέρει και πάλι τη φήμη για κυκλοφορία της νέας πλατφόρμας και των επεξεργαστών της κάποια στιγμή τον Απρίλιο του ερχόμενου έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.