τεχνολογία

Η Intel απολογείται για την έλλειψη επεξεργαστών

Η Intel ζήτησε –ξανά- συγνώμη για την έλλειψη επεξεργαστών της από την αγορά, ένα πρόβλημα που κατέληξε να είναι χρόνιο για την μεγάλη κατασκευάστρια ημιαγωγών. Μετά την ασυνήθιστα ειλικρινή επιστολή του CEO της Intel, Bob Swan πέρυσι τον Αύγουστο, μία ακόμα επιστολή, αυτή την φορά από την Michelle Johnston Holthaus, Ανώτερη Αντιπρόεδρο και Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών της Intel έκανε την εμφάνιση της στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
 «Θα ήθελα να αναγνωρίσω (το πρόβλημα) και να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη για τις επιπτώσεις που έχουν οι πρόσφατες καθυστερήσεις στις αποστολές επεξεργαστών για υπολογιστές στην επιχείρησή σας και να σας ευχαριστήσω για την διαρκή συνεργασία σας. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω για τις ενέργειες και τις επενδύσεις μας για την βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και να σας υποστηρίξουμε με κορυφαία σε επιδόσεις προϊόντα της Intel. Παρά τις έντονες προσπάθειες μας, δεν έχουμε ακόμη ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση».
 Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, η Intel εδώ και αρκετό καιρό πασχίζει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς, αφού αδυνατεί να παράγει αρκετούς επεξεργαστές 14nm για να καλύψει τη ζήτηση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις γραμμές παραγωγής επεξεργαστών στα 10nm, με την κατασκευαστική μέθοδο της εταιρείας να μην έχει ωριμάσει αρκετά για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή. Στην επιστολή της Michelle Johnston Holthaus, η εταιρεία λέει πως έχει επενδύσει κεφάλαια ρεκόρ για να αυξήσει την παραγωγή wafers 14nm κατά την διάρκεια της χρονιάς, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή wafers 10nm. Η ζήτηση για επεξεργαστές είναι τέτοια που η Intel αδυνατεί, παρά τις μεγάλες προσπάθειες, να ανταποκριθεί, και αν αληθεύουν οι φήμες, το ίδιο θα συνεχιστεί και για το 2020, τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ή ακόμα και για το δεύτερο. Παράλληλα, η Intel αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά εξαιτίας της AMD, που αυξάνει διαρκώς το μερίδιο της στην αγορά. Επιπλέον, πρόσφατα ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Ryzen 3000-series και τους νέους HEDT επεξεργαστές 3ης γενιάς Ryzen Threadripper ενώ επιπλέον έχει αρχίσει να πιέζει την Intel και στην αγορά των servers με τους επεξεργαστές Epyc. TechRadar, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.