τεχνολογία

Η Microsoft επανασχεδιάζει 100 εικονίδια του Windows 10

Η Microsoft προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου λογοτύπου για το Windows 10X και των νέων εικονιδίων των εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος Windows 10, με την εταιρεία να επανασχεδιάζει περισσότερα από 100 εικονίδια με νέα χρώματα στη φιλοσοφία της γραμμής Fluent Design.
Όπως δήλωσε ο Jon Friedman, αντιπρόεδρος του τμήαμτος σχεδιασμού και έρευνας της Microsoft,
Με το νέο κύμα εικονιδίων είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες προκλήσεις. Να εκφράσουμε την καινοτομία και την αλλαγή, ενώ παράλληλα θέλουμε να διατηρήσουμε το οικείο στοιχείο για τους πελάτες μας, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία της Microsoft.
Με μια ματιά θα διαπιστώσετε ότι οι αλλαγές δεν είναι συγκλονιστικές, αλλά όταν τα κοιτάς όλα μαζί είναι εμφανής η πιο σύγχρονη και συμμαζεμένη γενική εικόνα, μιας και στο Windows 10 υπάρχουν αρκετά εικονίδια εφαρμογών που μετρούν πολλά χρόνια στην πλάτη τους.

microsoft-new-icons-windows-1.jpg
Σε ό,τι αφορά το logo του Windows 10X που ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, έχει αντικατασταθεί το μονότονο μπλε χρώμα από τέσσερα διαφορετικές αποχρώσεις που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα παράθυρά του.

windows-10x-new-logo.jpg
Η διαδικασία μετάβασης στο Fluent Design θα συνεχιστεί από τη Microsoft και τους επόμενους μήνες, καθώς μέσα στο 2020 θα καταπιαστεί με ακόμη περισσότερα εικονίδια και τις mobile εφαρμογές της.

About Freegr network

Από το Blogger.