freegr

5G: Η Ελλάδα δεύτερη στην Ε.Ε. στη διάθεση συχνοτήτων

 


Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στην διάθεση των συχνοτήτων 5G, σύμφωνα με τα στοιχεία της iDATE Digi World, στην οποία έχει ανατεθεί από την Κομισιόν το 5G Obdseravatory. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, η χώρα μας έχει αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση της λίστας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρώτη την Φινλανδία που αγγίζει το 100% της εναρμόνισης και απόδοσης συχνοτήτων 5G. Να αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει το 35.7%, ενώ να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έναν χρόνο νωρίτερα βρισκόταν στους ουραγούς.

Στην κατάταξη την Ελλάδα ακολουθούν η Γερμανία, η Κύπρος, η Τσεχία και η Σλοβακία, με ποσοστό 67% για κάθε χώρα. Υψηλά ποσοστά αναφορικά με την ολοκλήρωση της εκχώρησης των απαιτούμενων συχνοτήτων για το 5G και συγκεκριμένα μεταξύ 50%-60%, συγκεντρώνουν το Λουξεμβούργο και η Αυστρία (με 66%), η Ουγγαρία (61%), η Ιταλία (60%) και η Γαλλία (59%).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του iDATE στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Εσθονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Πολωνία, όπου δεν έχει αποδοθεί καμία συχνότητα για χρήση 5G και έχουν μηδενική επίδοση.

Η έρευνα του iDATE κατατάσσει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., εκτός από τη συνολική τους επίδοση στην εκχώρηση όλων των κατηγοριών ραδιοφάσματος και με βάση την απόδοσή τους στις επιμέρους ζώνες. Στη δε ζώνη των 3.6 GHz, η Ελλάδα έχει επιτύχει το 49% της εκχώρησης του φάσματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

About Freegr network

Από το Blogger.