AMD

Samsung ετοιμάζει Windows 10 laptop με επεξεργαστή Exynos και γραφικά AMD

 


Η νοτιοκορεάτικη εταιρία ίσως τοποθετήσει τα δικά της ARM chips στα laptops που λέγεται πως σχεδιάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θα λανσάρει φορητούς υπολογιστές Windows 10 που θα εξοπλίζονται με επεξεργαστές Exynos και κάρτες γραφικών AMD. Η κορεάτικη εκδοχή της ιστοσελίδας ZDNet αναφέρει ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο laptop το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δηλαδή μετά την κυκλοφορία του επόμενου Galaxy Note.

Ένα laptop από τη Samsung με επεξεργαστή Exynos θα ήταν μια διαφορετική προσέγγιση Windows 10 υπολογιστή αναφορικά με την ARM αρχιτεκτονική. Το Samsung Galaxy Book S και το Galaxy Book2 είναι ήδη δύο Windows 10 συσκευές με ARM αρχιτεκτονική αλλά διαθέτουν επεξεργαστές από την Qualcomm.

Η Samsung παρουσιάσε τον premium επεξεργαστή Exynos 2100 για φορητές συσκευές στο Unpacked event φέτος. Αυτό το chip βασίζεται σε αρχιτεκτονική των 5nm EUV (Extreme Ultraviolet Lithography) και δείχνει να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις. Με το φημολογούμενο laptop της Samsung να έρχεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ίσως αυτό να μπορούσε να έρθει εξοπλισμένο με τον διάδοχο του Exynos 2100.

Οι επεξεργαστές Exynos αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα με τη θερμοκρασία ενώ τείνουν να έχουν χαμηλότερες επιδόσεις γραφικών. Με έναν επεξεργαστή Exynos μέσα σε έναν φορητό υπολογιστή, το οποίο πιθανότατα θα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την θερμότητα σε σύγκριση με ένα smartphone, θα μπορούσε να ξεπεραστεί ένα κοινό πρόβλημα των Exynos επεξεργαστών. Τοποθετώντας μάλιστα γραφικά από την AMD θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί άλλη μία μεγάλη αδυναμία των συγκεκριμένων chip.

Τα Windows 10 ARM κυκλοφορούν εδώ και μερικά χρόνια και έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Περισσότερες εφαρμογές των Windows 10 υποστηρίζουν συσκευές ARM ενώ η Microsoft εργάζεται ακόμη και σε ένα project εξομοίωσης των x64 εφαρμογών ώστε να καλύψει το κενό. Εάν η Samsung κυκλοφορήσει ένα laptop με επεξεργαστή Exynos, αυτό θα δείξει πως η επένδυση στα Windows 10 ARM συνεχίζεται. insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.