energyeficient

Οι φορτιστές των laptops απαιτούν την απαραίτητη φροντίδα

 


Ο φορτιστής του laptop είναι ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ και η αντικατάστασή του αποτελεί συχνά πονοκέφαλο, ενώ μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να τον διατηρήσεις σε όσο πιο άριστη κατάσταση γίνεται και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι φορτιστές των laptop έχουν δυο μέρη, τον μετατροπέα και το καλώδιο. Ο μετατροπέας μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα από AC σε DC. Με την πάροδο του χρόνου και λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσουν εσωτερικά, κάτι τέτοιο φθείρει το μετατροπέα, ενώ την ίδια στιγμή οποιοδήποτε σημείο του καλωδίου μπορεί να φθαρεί και να αποκαλυφθούν τα καλώδια.

Μην τυλίγεις τον το καλώδιο του laptop σου

Κάτι τέτοιο επιβαρύνει σημαντικά τον χαλκό εντός του καλωδίου, μια πρακτική που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και το σπάσιμο αυτών.

Χρησιμοποίησε κάποιο πολύμπριζο με προστασία

Εκτός από το ότι αποτελεί έναν εύκολο τρόπο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών, ένα πολύμπριζο με προστασία υπέρτασης προστατεύει το laptop σου, το τηλέφωνό σου και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από αυξήσεις της τάσης που μπορούν να καταστρέψουν τη συσκευή σου.

Ο μετατροπέας μπορεί να παρουσιάσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας

Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ο μετατροπέας μπορεί να παρουσιάσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Για να το αποφύγεις κάτι τέτοιο, βεβαιώσου ότι βρίσκεται σε ένα σημείο με καλή ροή αέρα και όχι χωμένος στα σκεπάσματα ή μέσα σε κουβέρτες ή στον καναπές, ειδικά αν γνωρίζεις ότι θα τον συνδέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης κάτι που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, είναι ότι το νερό και οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν πάνε μαζί. Απέφυγε καταστήσεις όπου το καλώδιο μπορεί να έρθει σε επαφή με νερό, καθώς μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. καταστροφή στο laptop σου ή και τα δυο. Τέλος πάντα να θυμάσαι ότι καλό είναι να έχουμε ένα backup καλώδιο. Μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη φθορά, από το να χρησιμοποιείς ένα και μόνο καλώδιο κάθε μέρα, ή όταν ταξιδεύεις ή τουλάχιστον όταν μεταφέρεις το laptop σου.

Περνάω όλη την ημέρα μπροστά από ένα laptop για τις ανάγκες του telecomsnews.gr και ήδη το καλώδιο USB C του MateBook D15 μου έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια φθοράς. Στη σύνδεση του καλωδίου με το laptop φρόντισε το καλώδιο να είναι ελεύθερο, να μην στρίβει, να έχει την ελευθερία να κινείται μέχρι τη σύνδεση με το laptop. Σε διαφορετική περίπτωση επιβαρύνεις και τη θύρα φόρτισης αλλά και το ίδιο το καλώδιο. telecomnws

About Freegr network

Από το Blogger.