freegr

Φουτουριστική πλατφόρμα ολογραφικής επικοινωνίας με mixed reality


 Τη φουτουριστική της πλατφόρμα ολογραφικής επικοινωνίας/ συνεργασίας με mixed reality, Mesh, παρουσίασε η Microsoft.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Γκι Λαλιμπερτέ, συνιδρυτής του Cirque du Soleil, εμφανίστηκε στην ψηφιακή διάσκεψη Ignite της εταιρείας μέσω «holoportation», που χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D capture για την προβολή μιας «ζωντανής» εικόνας κάποιου σε μια virtual σκηνή. Στην πρώτη επίδειξη τέτοιου είδους της εταιρείας που είχε σχεδιαστεί για «μεικτή πραγματικότητα» (mixed reality), άνθρωποι που συμμετείχαν στη διάσκεψη από σαλόνια και γραφεία ανά τον κόσμο μπορούσαν να βιώσουν το σόου σαν «άβαταρ» που παρακολουθούσαν τα γεγονότα να εκτυλίσσονται σε έναν κοινό ολογραφικό κόσμο.

Με αυτή την επίδειξη η εταιρεία έδειξε κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχει το Microsoft Mesh, μια νέα πλατφόρμα mixed reality που λειτoυργεί μέσω Azure και επιτρέπει σε χρήστες από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες να συμμετέχουν σε συνεργατικές και κοινές ολογραφικές εμπειρίες, σε διάφορα είδη συσκευών. «Αυτό ήταν το όνειρο της mixed reality, η ιδέα από την αρχή» είπε ο Άλεξ Κίπμαν, Microsoft Technical Fellow. «Μπορείς να νιώσεις πως είσαι στο ίδιο μέρος κάποιον, διαμοιραζόμενοι περιεχόμενο, ή μπορείς να τηλεμεταφερθείς από διαφορετικές συσκευές mixed reality και να είσαι παρών με ανθρώπους ακόμα και αν δεν είστε φυσικά μαζί» πρόσθεσε.

NEWS.MICROSOFT.COM/

Ο Κίπμαν εμφανίστηκε στην εικονική σκηνή του Ignite ως μια πλήρης ολογραφική απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο. Ο διάσημος σκηνοθέτης και εξερευνητής των ωκεανών Τζέιμς Κάμερον και ο Τζον Χάνκε, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας augmented reality Niantic εμφανίστηκαν επίσης για να πουν πώς το Microsoft Mesh τους βοηθά να δημιουργήσουν κοινές εμπειρίες ανά τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο.

Ο Λαλιμπερτέ συζήτησε με τον Κίπμαν για μια νέα συνεργασία προκειμένου να βοηθηθεί το Lune Rouge- άλλη μια εταιρεία που ίδρυσε ο Λαλιμπερτέ- να υλοποιήσει ένα project ονόματι Hanai World. Πρόκειται για μια social mixed reality πλατφόρμα, η οποία θα μπορούσε να συνδυάζει ζωντανές και ψηφιακές ψυχαγωγικές εμπειρίες σε ενιαία events. Ειδικότερα, το Loune Rouge διερευνά το πώς το Mesh θα μπορούσε να επιτρέπει σε ανθρώπους να παρευρίσκονται εξ αποστάσεως σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Microsoft Mesh θα επιτρέπει σε ομάδες με μέλη που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες να έχουν καλύτερες συναντήσεις/ συσκέψεις, να πραγματοποιούν συναντήσεις virtual design, να βοηθούν άλλους και να πραγματοποιούν «virtual social meetups». Σε πρώτη φάση θα μπορούν να εμφανίζονται ως «άβαταρ» σε αυτές τις κοινές εμπειρίες και, σε βάθος χρόνου, θεωρείται πως θα μπορούν να απεικονίζονται ολογραφικά όπως είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η νέα αυτή πλατφόρμα αποτελεί τον καρπό πολυετών ερευνών από τη Microsoft σε τομείς όπως η ιχνηλάτηση χεριών και ματιών και το HoloLens για τη δημιουργία ολογραμμάτων, καθώς και η δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να δημιουργούν εκφραστικά «άβαταρ». Το Mesh βασίζεται στο Azure, την πλατφόρμα cloud computing της εταιρείας, αξιοποιώντας- όπως τονίζει η Microsoft- τις δυνατότητες ασφαλείας και ιδιωτικότητάς του, καθώς και τους υπολογιστικούς του πόρους, τα δεδομένα και τις υπηρεσίες ΑΙ και mixed reality.

NEWS.MICROSOFT.COM/

Τους προσεχείς μήνες η πλατφόρμα θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους developers μια πλήρη σουΐτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πράγματα που θα λειτουργούν σε πολλές διαφορετικές συσκευές, από το HoloLens 2 (τα γυαλιά mixed reality της εταιρείας) μέχρι headsets τεχνητής νοημοσύνης, smartphones, tablets και PC. Στο πλαίσιο του Ignite η Microsoft ανακοίνωσε δύο εφαρμογές για την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων ένα preview της εφαρμογής του Microsoft Mesh για το HoloLens, που επιτρέπει στα μέλη μιας ομάδας να συνεργάζονται εξ αποστάσεως, και είναι ήδη διαθέσιμο προς download. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν πρόσβαση σε μια νέα έκδοση του Mesh-enabled AltspaceVR, που θα επιτρέπει σε εταιρείες να πραγματοποιούν συναντήσεις και συσκέψεις σε virtual reality με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

About Freegr network

Από το Blogger.