athens

ΕΤΟΙΜΗ η πλατφόρμα για τους κατασκευαστές στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα»


 Άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα».

Στην πλατφόρμα καλούνται να εγγραφούν τόσο οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού, όσο και οι έμποροι λιανικής οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας εγκεκριμένο εξοπλισμό στους Δικαιούχους.

Ο εξοπλισμός που θα επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορεί να ανήκει σε τρεις κατηγορίες: (α) φορητές ταμπλέτες (tablets), (β) φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1), (γ) σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one). Σε κάθε περίπτωση, ο επιλέξιμος για το πρόγραμμα εξοπλισμός θα πρέπει να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ αφορά την αγορά του προαναφερόμενου τεχνολογικού εξοπλισμού από μαθητές και φοιτητές, μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους. Για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην πλατφόρμα των προμηθευτών, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του προγράμματος: digital-access.gov.gr

About Freegr network

Από το Blogger.