freegr

Η νέα γενιά των NFTs θα είναι η επαυξημένη πραγματικότητα

 


Ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της νέας τάσης της ψηφιακής τέχνης με τα NFTs, όμως όπως φαίνεται οι «οραματιστές» του κλάδου κάνουν λόγο, ήδη, για το επόμενο βήμα. 

Σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα σύγχρονης τέχνης Κρίστα Κιμ, η οποία πρόσφατα πούλησε ένα ψηφιακό σπίτι έναντι 288 μονάδων ether, συνολικής αξίας 500.000 δολαρίων (σύμφωνα με τιμή της αγοράς την Τετάρτη), η επαυξημένη πραγματικότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τεχνολογικό μας μέλλον και το έργο της - ονόματι Mars House - αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του οράματος της.

Όπως εξηγεί η ίδια, μιλώντας στο “Squawk Alley” στο CNBC, «αυτή τη στιγμή τα NFTs είναι διαθέσιμα στις υπάρχουσε πλατφόρμες, όμως αυτό αποτελεί μια πολύ περιορισμένο τρόπο του πως μπορείς να παρουσιάσεις την τέχνη» εξηγεί και προσθέτει «πως πρακτικά τα NFTs παρουσιάζονται ως ψηφιακά αρχεία, ως μια όμορφη εικόνα ή ένα βίντεο στην οθόνη μας, όμως ο στόχος μου είναι να κοιτάξω πέρα από αυτό».

Ο νέος ιδιοκτήτης του έργου της Mars House, δήλωσε, «θα έχει τη δυνατότητα να 'ανεβάσει' το αρχείο σε διάφορα metaverses ( εικονικά σύμπαντα) - 3D πραγματικότητες και να ζήσει την απόλυτη εμπειρία ψηφιακού real estate».

Η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα είναι το «κλειδί» για την προσφορά νέων εμπειριών, τονίζει.

About Freegr network

Από το Blogger.