athens

Eργο της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου κατά της γραφειοκρατίας

 Ένα ακόμα έργο που στοχεύει, αυτή τη φορά, στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το υπουργείο Εσωτερικών και η Κοινωνία της Πληροφορίας, προκηρύσσοντας ένα από τα τρία υποέργα που περιλαμβάνει η εν λόγω μεταρρύθμιση. 

Με στόχο να βάλει «φρένο» στη γραφειοκρατία και στα πρόσθετα κόστη και να αυξήσει την παραγωγικότητα στο Δημόσιο, η Κοινωνία της Πληροφορίας προκήρυξε ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο: «Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού», του Ε.Π «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», συνολικού προϋπολογισμού 1.022.528 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και ΦΠΑ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία μηχανισμού διαχείρισηςπαρακολούθησης και συντονισμού των έργων που θα υποστηρίξουν το Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα. Παράλληλα βέβαια ζητείται και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση του.

 Το βάρος και την ευθύνη αυτής της διαχείρισης και παρακολούθησης θα αναλάβει ο Δικαιούχος, ο οποίος θα λειτουργεί σε απόλυτη συνεργασία με τις δομές διοίκησης του Έργου που θα συσταθούν στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισής του, στις οποίες και θα συμμετέχουν τόσο ο Κύριος του Έργου όσο και οι τελικοί αποδέκτες των αποτελεσμάτων του Έργου.

Το έργο περιλαμβάνεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών του Διαγωνισμού που ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου είναι στις 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 14:00. Όσο για την σύμβαση, όπως διευκρινίζεται στην προκήρυξη, θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει  της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήτοι 06/04/2021 και ώρα 14:00.

Τα οφέλη του έργου

Στόχος του έργου «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι η απλοποίηση σε μεγάλο βαθμό των εσωτερικών λειτουργιών του Δημοσίου. Ειδικότερα, το «HRMS», όπως λέγεται εν συντομία, θα βελτιώσει περισσότερο τη λειτουργία της «Απογραφής», του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που εμπεριέχει και τα υποσυστήματα των ψηφιακών οργανογραμμάτων και των ειδικών περιγραμμάτων θέσεως εργασίας, καθώς και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό η πλατφόρμα θα οδηγήσει στην κατάργηση των κάθετων δομών που επιβραδύνουν και, ενίοτε, αναστέλλουν την κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και εύρους. Κι αυτό επειδή θα μειωθούν οι δαπάνες για την αποσπασματική απόκτηση, λειτουργία και συντήρηση παρόμοιων συστημάτων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το παρόν Έργο αποτελεί μέρος μίας συνολικότερης παρέμβασης με τίτλο: «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔ)», και η οποία θα υλοποιηθεί μέσω των ακόλουθων Υποέργων.

  1. Υποέργο 1: Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (Προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 786.560,00 €) - το αντικείμενο της παρούσας Διακήρυξης.
  2. Υποέργο 2: Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 7.563.697,00 €). Το αντικείμενο του Υποέργου 2, το οποίο αποτελεί και το κυρίως Έργο για την υλοποίηση της συνολικής παρέμβασης, αποτελεί η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η παραμετροποίηση, η υλοποίηση, η εφαρμογή, η Παροχή Υπηρεσιών Λειτουργίας Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για τη Δημόσια Διοίκηση.
  3. Υποέργο 3: Υπηρεσίες υλοποίησης και παραμετροποίησης Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για λοιπούς φορείς (Προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 835.337,62 €). 

About Freegr network

Από το Blogger.