athens

Ignite 2021: Με συμμετοχή της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το κορυφαίο συνέδριο τεχνολογίας


 Η τεχνολογία έχει αναδειχτεί ως ο επιταχυντής της ανάπτυξης, εξοπλίζοντας τις επιχειρήσεις με τα κατάλληλα εργαλεία για να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να ανακάμψουν απέναντι στις αιφνιδιαστικές προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία. Στο επίκεντρο όλων των τεχνολογικών εξελίξεων βρίσκεται το cloud. Με έμφαση στην περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, η Microsoft διοργάνωσε το διήμερο 2-4 Μαρτίου το Ignite, το ετήσιο συνέδριο για τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, που φέτος πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακή μορφή.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από νέες τεχνολογίες και αναβαθμίσεις που σχετίζονται με το cloud, την ασφάλεια των δεδομένων, το υβριδικό μοντέλο εργασίας και το customer experience, ενώ παρουσίασε το Microsoft Mesh, μια νέα πλατφόρμα «μεικτής πραγματικότητας» που αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή αλληλεπίδραση. 

Το φετινό Ignite ήταν το πρώτο στο οποίο η Ελλάδα είχε το δικό της session, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην πρωτοβουλία GR for GRowth και συγκεκριμένα στο Skilling που αποτελεί βασικό πυλώνα της επένδυσης της εταιρείας στη χώρα μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πιστοποιήσεις της Microsoft και στην κοινότητα Certified Professionals, που αριθμεί πάνω από 900 μέλη και δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες τεχνολογίας να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για επαγγέλματα που σχετίζονται με το cloud computing.



Στην εναρκτήρια ομιλία του ο CEO της Microsoft, Satya Nadella ανέφερε πέντε χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν το μέλλον της καινοτομίας και του cloud:

•    Η αποκεντρωμένη χρήση υπολογιστή. 

•    Η κυριαρχία των δεδομένων και η περιβαλλοντική ευφυΐα.

•    Η συνεχής ανάπτυξη των επιμέρους κοινοτήτων.

•    Η αύξηση των οικονομικών ευκαιριών για κάθε μέλος του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

•    Η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικότητας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.


Δημιουργία εμπειριών συνεργασίας μεικτής πραγματικότητας με το Microsoft Mesh


Tο Microsoft Mesh, είναι το αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας της Microsoft στην τεχνολογία HoloLens και την τεχνητή νοημοσύνη και φέρνει την εικονική αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων στο επόμενο επίπεδο. Το Mesh είναι μια νέα πλατφόρμα mixed reality που χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D, προβάλλοντας την «ζωντανή» εικόνα ενός ανθρώπου μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει, ότι ομάδες από διαφορετικά σημεία του κόσμου θα μπορούν να εργάζονται, να δημιουργούν και να μαθαίνουν από κοινού, χάρη σε αυτή την ισχυρή εμπειρία μικτής πραγματικότητας, που στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού. Το Mesh λειτουργεί μέσω Azure και θα ενσωματωθεί στο Teams και το Dynamics 365, ενώ θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που θα υποστηρίζουν τη μικτή πραγματικότητα για πολλούς χρήστες.


Συνεργασία χωρίς περιορισμούς


Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου υβριδικού μοντέλου εργασίας, η Microsoft ανακοίνωσε το Teams Connect. Η νέα δυνατότητα του Teams, υποστηρίζει τη δημιουργία ενός κοινού καναλιού με πελάτες και συνεργάτες εκτός εταιρείας, που επιτρέπει την συνομιλία και την από κοινού επεξεργασία κειμένων, ενισχύοντας την συνεργασία χωρίς περιορισμούς. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέες επιλογές για διάταξη οθόνης στις παρουσιάσεις, τονίζοντας τη σημασία του Viva Learning app για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία του Teams. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το Microsoft 365 και το Teams είναι διαθέσιμες εδώ.


Ενίσχυση των υποδομών cloud


H Microsoft ανακοίνωσε επίσης νέες δυνατότητες και ενημερώσεις για το Azure ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις cloud υποδομές της. Το Azure Percept θα βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ΑΙ λύσεις αιχμής, τo Azure Purview θα ενθαρρύνει τους πελάτες να διαχειριστούν και να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα τους ενώ διαθέσιμη είναι επίσης η preview έκδοση της μηχανικής εκμάθησης με δυνατότητα Azure Arc για το υβριδικό cloud.


Βελτιώσεις ασφαλείας και εμπειρίας του πελάτη


Καθώς η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα των υποδομών cloud της Microsoft, η εταιρεία ανακοίνωσε νέες βελτιώσεις για την προστασία συσκευών και συστημάτων υποστήριξης. Με σκοπό να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες της, η Microsoft παρουσίασε νέες λειτουργίες που συμπληρώνουν το Teams και το Dynamics 365 βελτιώνοντας τις ροές εργασίας και παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις που επιστρέφουν πραγματική αξία στους πελάτες. Στο Ignite ανακοινώθηκαν επίσης δύο βασικές ενημερώσεις του Power Platform, το Microsoft Power Automate Desktop, το οποίο θα προσφέρει δυνατότητες αυτοματισμού ρομποτικής διαδικασίας (RPA) που αυτοματοποιούν χρονοβόρες εργασίες και θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες των Windows 10 χωρίς επιπλέον κόστος και το Microsoft Power Fx, μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται στο Microsoft Excel.


Η Ελλάδα στο Microsoft Ignite 2021

Στο session που ήταν αφιερωμένο στο Skilling και την πρωτοβουλία GR for Growth, ο Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Πωλήσεων Εμπορικών Συνεργατών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας αφού πρώτα τόνισε ότι το skilling είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής της εταιρείας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στα οφέλη της επένδυσης της Microsoft στην χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις βοηθώντας την Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα upskilling για 100.000 ανθρώπους, που στόχο έχει την υποστήριξη του Brain Regain, με την επιστροφή πολλών επιστημόνων και ταλαντούχων στελεχών στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα οφέλη της επένδυσης για τους πελάτες της Microsoft, ο κ. Μπουρλάς αναφέρθηκε στη σημασία της χαμηλής καθυστέρησης μετάδοσης δεδομένων (latency) λόγω της εγγύτητας των datacenters στους χρήστες των υπηρεσιών cloud και στα σημαντικά εφόδια που θα λάβουν από την διαρκή εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής και κορυφαία ψηφιακά εργαλεία. Τέλος, μιλώντας για τα οφέλη των συνεργατών της εταιρείας, τόνισε ότι θα επωφεληθούν από την υψηλή ζήτηση για τα 3 clouds της Microsoft - Azure, Dynamics 365 και Microsoft 365 και από τα projects εκσυγχρονισμού βάσεων δεδομένων και των πλατφόρμων ανάπτυξης εφαρμογών.

 Πηγή: skai.gr



About Freegr network

Από το Blogger.